Hikayemiz
2022 yılında markanın kurucusu Pınar Erdoğan’ın Yeniköy’de saklı bir bahçe içinde misafirlerimizi kendilerini evlerinde hissedecekleri bir mekan hayal ederek The Red Balloon markası Yeniköy İstanbul’da kurmuştur.
Yeni mutfak diye adlandırdığımız kuzinimizde en belirgin izler Akdeniz ve Ege’den. Felsefemiz ise en mevsimseli, en tazesini, en yerelini misafirlerimizle buluşturmak.
Adeta bir sahil kasabası villasında ağaçların altında, veya zevkle döşenmiş salonlarımızda “casual fine dinining” ilkeleri ile samimi servisimiz ile farklı bir gastronomi deneyim için hazırız.
Çok güzel günlerde buluşmak için The Red Balloon’a davetlisiniz.
The Red Balloon Ailesi
Ulaş Durmaz
Executive Chef & İşletme Ortağı
1998 yılı Ayvalık doğumlu Şef Ulaş Durmaz, memleketine ve Ege Bölgesi’ne derinden bağlı olan ve yerel gelenekleri ön planda tutan genç bir şef. Restoran işletmeciliği aile işi olan Şef Durmaz, genç yaşlarından itibaren mutfakta büyüdü ve bunun sayesinde mevsime uygun olarak yetişen yerel lezzetleri yakından tanıma fırsatı edindi. Bu kıyı cennetinin lezzetlerini, gelenekleriyle iç içe geçmiş mutfağında kendisine göre yeniden yorumluyor ve bu sayede yarattığı her bir tabakta doğanın hikayelerini misafirleri ile paylaşıyor.
Ulaş Durmaz, mutfak tutkusunu dedesi ve babasından aldığı ilhamla şekillendirmiş bir şef olarak, eğitim hayatına meslek lisesinde aşçılık okumayı seçerek adım atmıştır. 10.sınıfta profesyonel mutfakta bulaşıkçı olarak kariyerine başlayan Durmaz, 19 yaşında tanıştığı ünlü şef Şemsa Denizsel ile 2,5 yıl boyunca birlikte çalışarak mutfak aşkını daha da derinleştirmiştir.
Ulas Durmaz
Misyonumuz
Kuzey Ege’nin esintilerini, Akdeniz mutfağını ve yerel malzemeleri kullanarak yeni ve yaratıcı yemekler sunmaktır. Konuklarımızı huzurlu ve keyifli bir ortamda ağırlamayı hedefliyoruz. Misyonumuzda yerel tarım ürünlerinin kullanımı ve sürdürülebilirlik de önemli bir yer tutmaktadır.
Vizyonumuz
Ege ve Akdeniz’in zengin mutfak mirasını modern bir dokunuşla sunarak, misafirlerimize unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatmaktır. Aynı zamanda, sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamaları benimseyerek, yerel üreticileri desteklemek ve sürdürülebilir tarımın önemini vurgulamak da vizyonumuzun bir parçasıdır.
Hedeflerimiz
• Mükemmel Yemek Deneyimi Sunmak: Misafirlerimize, Anadolu mutfağının modern yorumlarıyla benzersiz ve unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatmak.
• Yerel Üreticileri Desteklemek: Menüde yer alan yemeklerde yerel ve sürdürülebilir tarım ürünlerini kullanarak yerel üreticileri desteklemek.
• Sürdürülebilirlik: Restoranın operasyonlarını çevre dostu uygulamalarla devam ettirmek ve sürdürülebilir tarımın önemini vurgulamak.
•Toplulukla Bağ Kurmak: Restoranın bulunduğu toplulukla güçlü bağlar kurarak sosyal sorumluluk projelerine katılmak ve katkıda bulunmak.
• Marka’yı daha da Güçlendirmek : Kurululuşu itibariyle her konuda emin adımlarla ilerleyen ve her geçen gün başarılı işlere imza atan markanın gelecekte daha da başarılı olması.Uluslararası Gastronomi alanlarına yeni yatırımlar yapmak.
Ödüllerimiz
2024
• Michelin 2024 Young Chef-Ulaş Durmaz
• Michelin 2024 BIB Gourmand – The Red Balloon Yeniköy / İSTANBUL Gault&Millau Modern Cuisine 2024 – The Red Balloon Yeniköy / İSTANBUL
Mutfak Dostları Derneği 2024 Yılın Genç Şef ödülü Altın Kaşık – The Red Balloon Yeniköy / İstanbul
2025
• Michelin Guide 2025 -The Red Balloon Yeniköy / İSTANBUL
• Michelin Guide 2025-The Red Balloon Yalıkavak / BODRUM
Gault&Millau Modern Cuisine 2025- The Red Balloon Yeniköy / İSTANBUL Gault&Millau Modern Cuisine 2025-The Red Balloon Yalıkavak / BODRUM İncili Gastronomi 4 İnci – The Red Balloon Yeniköy / İSTANBUL